Foto: Vesna Lalić

"Izjava Ane Brnabić je još jedan dokaz kompletne nenormalnosti režima koji vlada Srbijom i koji počiva na organizovanom laganju građana. Brnabić je, zajedno sa Aleksandrom Vučicem i Majom Gojković, neustavnim i nezakonitim uvođenjem vanrednog stanja srušila pravni poredak Srbije i izvršila udar na državu i njene institucije", poručio je bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

On je na taj način odgovorio premijerki Ani Brnabić, koja je ranije danas izjavila da bi „neki da ruše vladu na mrtvim ljudima“, reagujući na njegovu izjavu da je u Srbiji najveća smrtnost od koronavirusa.

“To kaže čovek koji je bio predsednik ove zemlje u dva mandata. Ne postoji nijedna jedina brojka koja može da potvrdi tu sumnju. Zašto to govorite? Da srušite vladu na mrtvim ljudima?”, upitala je Brnabić.

Tadić odgovara da je Brnabić nametanjem dnevnog reda današnje sednice Skupštine, otpočela preuzimanje nadležnosti parlamenta.

„Srbija pod naprednjačkom vlašcu postaje zemlja sveopšte uzurpacije i situacija u kojoj se nalazimo zahteva mobilizaciju i otpor svih pobornika demokratije i slobode građana. A inače, upravo su se Vučić i predstavnici njegovog rezima, od početka ove krize morbidno tamičili u broju mrtvih u odnosu na pandemiju iz vremena mog predsedničkog mandata. Dakle, upravo je ova vlast koristila broj mrtvih kao sredstvo za napad na političke neistomisljenike, a sada pokusavaju i za to da optuže druge. Ja sam govorio o neefikasnosti njihovih najstriktnijih mera u odnosu na postignute rezultate u poređenju sa državama koje nisu uvodile tako drastične mere“, rekao je Tadić, dodajući da pomenute mere u poređenju govore o neefikasnosti i slabosti države pod Vučićevom vlašću.

„On je i ovim pokazao da državom može da upravlja samo upotrebom sile i prekoračenjem ustavnih ovlašćenja“, poručuje bivši predsednik Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare