Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je da je Kosovu u ovom trenutku potrebna vlada jedinstva i da će o tome razgovarati sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u ponedeljak.

Kosovski parlament izglasao je nepoverenje vladi Aljbina Kurtija, koja je formirana koalicionim sporazumom Samoopredeljenja sa Demokratskim savezom Kosova, 3. februara.

Tači je, prenosi Koha, rekao da će u toj proceduri poštovati Ustav i zakon, a da će sa predstavnicima stranaka razmotriti svaku mogućnost formiranja nove vlasti, da ne bi došlo do raspuštanja parlamenta i novih izbora, ali ni vakuma u radu institucija.

„Zato ću od ponedeljka ujutro pozvati lidere stranaka da uspostave institucije da ne bi bilo vakuma u njihovom radu“, naveo je Tači, nakon što je obišao karantin u Studentskom centru, gde će biti smešteno 55 građana Kosova koji danas dolaze u Prištinu iz Švajcarske.

Poručio je da smatra da je Kosovu sada potrebna vlada jedinstva.

Tači je to rekao komentarišući sinoćnju izjavu v.d. ministra spoljnih poslova Glauka Konjufce iz Samoopredeljenja, koji je rekao da je namera Tačija da formira novu vladu neustavna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram