Foto:EPA/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da svi politički subjekti treba da se obavežu na poštovanje odluka Ustavnog suda i da će podneti ostavku ukoliko taj sud to bude zahtevao, a zbog dekreta za formiranje nove vlade u Prištini.

Tim dekretom Tači je kao kandidata za novog premijera imenovao Avdulaha Hotija iz Demokratskog saveza Kosova.

„Čak i ako se od mene zatraži da podnesem ostavku, nije kraj sveta“, rekao je Tači na prištinskoj televiziji Dukađin i dodao da je dekret o mandataru Avdulahu Hotiju bila ispravna odluka, prenosi portal Kosovo online.

On je dodao da ne zna zašto je Ustavni sud uključio i Predsedništvo Kosova u svojoj reakciji na Aljbina Kurtija nakon pritiska sa njegove strane.

Tači je ocenio da Kosovo nikada u svojoj istoriji nije imalo slabijeg premijera od Aljbina Kurtija.

„Ova zemlja nije imala većeg neznalice i slabijeg premijera“, rekao je Tači.

Kosovski predsednik rekao je sinoć da su v.d. premijera Kosova Aljbin Kurti, v.d. potpredsednika kosovske vlade Haki Abazi i v.d. ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja išli u sobu za prisluškivanje u Telekomu Kosova i poručio da se zbog tog dela te tri osobe moraju suočiti s pravdom.

„Tajni odlazak u sobu za prisluškivanje i isključivanje sigurnosnih kamera je krivično delo i oni se moraju suočiti sa pravdom“, rekao je Tači i upitao zašto je „ta grupa“ otišla u sobu za prisluškivanje i šta premijer traži u sobi za prisluškivanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar