Foto:EPA/VALDRIN XHEMAJ

Kosovski predsednik Hašim Tači otkazao je put u Vašington gde je trebalo da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a umesto njega dolazi premijer Kosova Avdulah Hoti, objavio je Ričard Grenel, specijalni predstavnik SAD za dijalog Beograda i Prištine.

Vest o ne dolasku Tačija objavio je Grenel na svom profilu na Tviteru, navodeći da poštuje njegovu odluku.

Vest o otkazivanju Tačijevog učešća na sastanku sa Srbijom u Vašingtonu 27. juna, posle optužnice koju je podnelo Specijalno tužilaštvo podnelo protiv njega, saopštila je i kancelarija predsednika Kosova.

U saopštenju za javnost kancelarija je objavila da je Tači prekinuo put za SAD i da će se vratiti na Kosovo.

U drugoj objavi na Tviteru Grenel je poručio da se raduje razgovorima koji će se u subotu voditi između predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i kosovskog premijera, Avdulaha Hotija.

Specijalizovano tužilaštvo podnelo je danas Specijalizovanim većima Kosova optužnicu sa deset tačaka, kojima se Hašim Tači, Kadri Veselji i još nekoliko bivših članova OVK, terete za niz zločina protiv čovečnosti za skoro 100 ubistava.

Predstavnici Srbije i Kosova sastaće se 27. juna u Vašingtonu, a prema ranijim najavama Prištinu je, pored  kosovskog premijera Avdulaha Hotija, trebalo da zastupa i Hašim Tači.

Beograd će zastupati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare