Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se danas sa ambasadorima zemalja velike petorke i Evropske unije (EU) na Kosovu kako bi ih obavestio o koracima koje treba preduzeti nakon razrešenja Vlade, i istakao da je Kosovu potrebna Vlada koja će doneti stabilnost, veće političko i građansko jedinstvo.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Tači je ambasadorima rekao da će, nakon što je Skupština Kosova 25. marta razrešila Vladu, preduzimati korake u skladu sa Ustavom Kosova, zakonima Kosova i sa dužnostima kosovskog predsednika.

Najavio je konsultacije sa svim parlamentarnim strankama, kako bi se dobili njihovi predlozi i saveti koji put treba slediti imajući u vidu ustavna i zakonska rešenja.

Rekao je da će kao predsednik posle izražavanja nepoverenja Vladi Kosova doneti odluku o najboljoj opciji za izlazak iz situacije u kojoj se nalazimo.

Tači je naglasio je da Kosovu treba vlada koja će doneti stabilnost, veće političko i građansko jedinstvo, koje će biti inkluzivno i sa jasnom evroatlantskom orijentacijom, kaže se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram