Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Opozicija okupljena u Savezu za Srbiju (SzS) insistira na hitnom ispunjenju zahteva koji bi obezbedili zaštitu zdravlja građana i njihovog dostojanstva, među kojima je pre svega hitno puštanje neopravdano uhapšenih građana tokom protesta, saopšteno je danas.

SzS je zatražio podatke o svim uhapšenim kako bi mogli dobiti adekvatnu pravnu zaštitu, kao i informacije o stanju svih povređenih.

„Tražimo hitno imenovanje novog, depolitizovanog Kriznog štaba (za borbu protiv epidemije korona virusa), kome će ljudi verovati. Ovaj Krizni štab zbog dirigovanja njegovim odlukama od strane Aleksandra Vučića, izgubio je poverenje i mnogi njegovi članovi moraju da krivično odgovaraju“, navodi SzS.

SzS je ponovio zahtev za utvrđivanje odgovornosti policijskih funkcionera, žandarmerijskih i drugih rukovodioca, „koji su primenili brutalnu silu nad građanima koji su iskazali svoj revolt zbog nezadovoljstva stanjem u državi“.

SzS je pozvao javni medijski servis RTS da izveštava „o zahtevima i protestima pobunjenih građana objektivno, istinito i blagovremeno“.

„Već peti dan gradani protestuju tražeći da ne budu ponižavani režimskim lažima i ograničavanjem osnovnih građanskih sloboda. Zloupotreba epidemije je kap koja je prelila čašu. Mi ćemo, kao i do sada, i danas biti sa građanima na protestima  i insistirati na ispunjavanju ovih zahteva“, navodi Savez za Srbiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare