Foto:EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus danas je obećao podršku Srbiji za realizaciju projekta Održiva proizvodnja serološkog ELISA testa na antitela prema SARS–KOV–2 virusu, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Svetska zdravstvena organizacija pokrenula je ovaj projekat u saradnji sa UNDP u cilju novih inovativnih rešenja ili repliciranja rešenja koja postoje u drugim delovima sveta za zaštitu pružalaca usluga i nege od kovid-19, kako bi svela na minimum rizik prenošenja korona virusa i otklonila posledice infekcije, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Predvidjeno je da u Srbiji nosioci projekta budu Hemijski fakultet i Institut za primenu nuklearne energije, u saradnji sa dva partnera – Institutom za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ i Kliničkim centrom Srbije.

U telefonskom razgovoru Vučić je pohvalio zalaganje Svetske zdravstvene organizacije i istakao da je Srbija poštovala smernice ove organizacije i da je veoma zadovoljan rezultatima postignutim u borbi protiv virusa i zaštiti stanovništva od zaraze virusom kovida-19.

Gebrejesus je pohvalio je rezultate koje je Srbija postigla u borbi protiv kovid-19 i naglasio da će SZO nastaviti da pomaže Srbiji kroz ovaj projekat, i u budućem zalaganju za unapređenje zdravstvenog sistema.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare