Foto: Printscreen N1

Jedan od članova SPS i kandidat za odbornika te stranke na izborima u Bečeju Danilo Doroslovački povukao je svoju kandidaturu sa već proglašene izborne liste socijalista. Mediji prenose da su razlog istupanja pojedni kandidati na listi, protiv kojih su donete osuđujuće presude i podnošene krivične prijave.

Izborna komisija opštine Bečej nedavno je konstatovala prestanak svojstva kandidata preduzetnika Danila Doroslovačkog na listi SPS, koji je prethodno i zvanično potpisao izjavu i overio je kod notara, da neopozivo odustaje od kandidature za odbornika Skupštine opštine Bečej. On je na listi SPS-a bio na mestu 12 od ukupno 13 potencijalnih odbornika, a o razlozima zbog kojih je istupio sa liste nije želeo da govori.

„Nemam komentar. To je moja lična odluka i lično ubeđenje. To je sve što imam da kažem“, navodi Doroslovački za Nova.rs.

Foto: Privatna arhiva

Lokalni mediji objavili su da su razlog zbog kojih je on povukao svoju kandidaturu pojedinci na listi SPS-a, protiv kojih su podnete krivične prijave, ali i donete presude. Na primer, kako su mediji naveli, na listi je Saša Dimitrijević, član pokreta Zavetnici, koji je osuđen na godinu dana zatvora, jer je svoj tetki ukrao 40.000 franaka.

Foto: Privatna arhiva

Proteklih dana je protiv još jednog kandidata Nemanje Karapandžića, podneta krivična prijava za proneveru, jer je prisvojio službeni telefon Turističke organizacije Bečej, čiji je direktor bio do druge polovine februara.

Na pitanje da li su tačni navodi medija da su razlog njegovog povlačenja pojedinci sa liste, Doroslovački ni to nije želeo da komentariše.

„Video sam šta pišu mediji, ali zaista nemam komentar“, kaže on.

O razlozima zbog kojih se bečejski preduzetnik povukao sa liste SPS-a nije želeo da govori ni predsednik Opštinskog odbora socijalista u Bečeju i prvi na listi te stranke Vojislav Blažin. On za Nova.rs kaže da je to lična odluka Doroslovačkog i da o razlozima zbog kojeg je istupio sa liste moramo njega da pitamo.

Upitan da li su tačni navodi medija da Doroslovački povukao kandidaturu sa liste jer je na njoj Saša Dimitrijević koji je osuđivan, Blažin kaže da ne zna.

„Koliko znam, Saša Dimitrijević je pravno oslobođen. Znam da se sve to dešavalo 2012. i 2013. godine“, navodi on.

O krivičnoj prijavi koja je podneta protiv Nemanje Karapandžića, još jednog kandidata na listi SPS-a, Blažin je rekao da će, ako postoji potreba, SPS izdati saopštenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar