Foto:Nemanja Jovanović

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas da je obraćanje jednog od lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića ispred Ustavnog suda skandalozno i da pokazuje "koliko malo vode računa o vladavini prava" oni koji su okupljeni oko te koalicije.

„Čuli smo pretnje sudijama Ustavnog suda da će njihova imena biti čitana svakoga dana, da će te ljude izlagati mržnji jer rade svoj posao i pretnje da moraju da donose odluke kakve se sviđaju Bošku Obradoviću. Prete im da će u suprotnom biti krivično proganjani kada Obradović jednoga dana dođe na vlast i da će na ko zna koji način da im se čini neko zlo“, saopštio je Stefanović.

On je ocenio da je reč o do sada „nezabeleženim pretnjama“ sudijama i da takav pritisak na sudstvo, na tužilaštvo i na sve ljude koji misle drugačije, a rade profesionalno svoj posao, nije dopustiv u Srbiji.

Кako je istakao, posebno zabrinjava poziv Boška Obradovića nekoj stranoj državi ili grupi stranih država da pošalje nekakvu stranu misiju koja bi na teritoriji Srbije uspostavljala onakvu vlast kakva se sviđa lideru SzS-a Draganu Đilasu i toj koaliciji.

Predsednik Dveri Boško Obradović podneo je danas inicijativu pred Ustavnim sudom Srbije za poništavanje izbornog procesa na svim nivoima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar