Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Nemanja Jovanović/Nova.rs

Stranka slobode i pravde saopštila je da je danas raspušten Opštinski odbor SSP-a na Starom gradu, jer su, kako su naveli, pojedini članovi suprotno odlukama stranke o bojkotu izbora "na svim nivoima bili uključeni u izborne radnje koje su rezultirale predajom liste 'Čuvari Starog grada - Ujedinjena opozicija'".

Takođe, ova stranka potvrdila je pisanje Nova.rs da je Predsedništvo SSP donelo odluku o smeni Marka Bastaća sa mesta predsednika beogradske organizacije SSP-a, a na njegovo mesto postavljen je Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP-a.

„Odluka o smeni Bastaća doneta je jer nije sprečio aktivnosti zbog kojih je opštinski odbor raspušten. Cilj nam je da dodatno ojačamo gradsku organizaciju i pripremimo se za prevremene gradske izbore za koje ćemo se izboriti zajedno sa građanima. Izbore na kojima ćemo pobediti Vesića i niegovu ekipu koja već godinama maltretira Beograđane“, saopštila je SSP.

Kako su naveli, Stranka slobode i pravde je čvrsto opredeljena za bojkot na svim nivoima i „svi koji na bilo koji način učestvuju u lažnim izborima ne mogu biti njen deo“.

„Jedini način da se na ovim izborima ne glasa za Vučića je da se izbori bojkotuju. Sve drugo je učestvovanje u pokušaju da se obmanu građani i stvori privid da izbori u Srbiji postoje“, navode u SSP.

Podsećamo, portal Nova.rs objavio je ranije da je lider SSP raspustio danas opštinski odbor te stranke na čijem čelu je bio Marko Bastać, a kao poverenika imenovao Borka Stefanovića. Spekuliše se da je razlog za smenu priprema za izlazak na izbore u opštini Stari grad. Bastać je, inače, na čelu te opštine.

Stranka slobode i pravde je u okviru Saveza za Srbiju i bojkotuje predstojeće izbore.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare