Foto: Promo

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da je svestan da najavljeni bojkot predstojećih izbora "nema tu snagu" kao pre pandemije koronavirusa ali da ne vidi šta se to promenilo u međuvremenu.

„Naprotiv, sve se pogoršalo. Nema ni zdravstvenih ni političkih uslova za normalne izbore 21. juna“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Govoreći o akciji u kojoj su sa krova u blizini zgrade u kojoj žive deca lidera SSP Dragana Djilasa njegovi politički protivnici puštali uvrede na njegov račun, Stefanović je rekao da je to „crvena linija“.

„Ko jasno ne osudi tu akciju Srpske napredne stranke, on je sa druge strane normalnog. Pokušaj relativizacije sa postovima primitivaca i ludaka koji, tobože, vređaju decu Aleksandra Vučića je jeftin trik koji mogu da smisle samo Željko Mitrović i Dragan Vučićević. Nikada niko od lidera opozicije nije vređao decu, a režim to radi već osam godina“, rekao je on.

Stefanović je rekao da Vučić vređa inteligenciju građana „svojim lažima“ da nikada ne bi dozvolio da se tako nešto radi po krovovima.

„Znamo da ste angažovali huligane. Oni koji su mene u Kruševcu napali štanglama, danas dele baklje u Kruševcu“, rekao je on.

Potpredsednik SSP je ocenio da se radi o organizovanoj kampanji koja ima za cilj da zastraši građane koji prave buku u 20.05 sati i da je akcija smišljena u „kući zla koja je iz Jajinaca premeštena na drugi položaj“.

On je apelovao na građane da se, i posle ukidanja vanrednog stanja, pridržavaju mera zaštite jer „režim ne zna šta da radi“.

„Naše je da čuvamo zdravlje, i svoje i ljudi oko nas, ali i demokratiju, slobodu i Srbiju“, rekao je Stefanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare