Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kandidat DSK za mandatara Avdulah Hoti izjavio je danas da je ta stranka postigla sporazum o zajedničoj vladi sa manjinskim zajednicama, uključujući I Srpsku listu, prenela je prištinska Koha.

Hoti, koji će tokom dana o mogućoj koaliciji razgovarati sa još nekim strankama, izjavio je da sve dok postoji mogućnost da se u parlamentu obezbedi većina za novu vladu, raspisivanje izbora nije potrebno.

Ranije danas Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj i lider Demokratskog saveza Isa Mustafa potpisali su sporazum o koalicionoj vladi, na čijem čelu će biti Besim Hoti.

Nakon potpisivanja Haradinaj je rekao je da će Alijansa biti odgovorna za spoljnu politiku i potvrdio da će prvi potpredsednik vlade biti Besnik Tahiri, dok će ministar spoljnih poslova biti Meljiza Haradinaj, prenosi Kljan Kosova.

Prema njegovim rečima, Alijansa će u Hotijevoj vladi biti odgovorna za spoljnu politiku, pravdu, privredu i obrazovanje, ministar pravde će biti Seljim Seljimi, dok će ministar za ekonomski razvoj biti Bljerim Kući i ministar, a prosvete Rame Ljika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare