Srbijanka Turajlić Foto:Nova S

Srbijanka Turajlić, član političkog saveta Pokreta slobodnih građana, bila je danas gost emisije "Među nama" na Novoj S. Turajlić je govorila o ovom pokretu, ali i o nedavno završenim izborima, kao i o otkazivanju sastanaka u Vašingtonu, koji je trebao da se održi u subotu na temu Kosova i Metohije.

„To prosto nema veze sa samim sastankom. To je sad neka igra između Brisela i Vašingtona. Očigledno da je Vašington hteo da ide na jedno rešenje, ne konsultujući Brisel. Takav se utisak stiče, e onda je Brisel, kako je mogao  drugačije da reaguje, izašao sa onom optužnicom i to je naravno poremetilo celu stvar. Koliko sam ja jutros čula, valjda je jedna od dogovorenih stvari trebala da bude u Vašingtonu, da se ukine taj Specijalni sud, a to je kao nešto bilo obećano Tačiju, a za uzvrat ne znam šta, a Brisel je rešio da to predupredi i sad mi moramo da sačekamo da oni vide kako će oni međusobno odigrati tu igru“, rekla je Turajlić i dodala:

„Žerve čekaju neku istinu. Iskreno da vama kažem, ja mislim da je jako mnogo žrtava od 1990 – tih nije dočekalo svoju istinu, da jako mnogo porodica nije dočekalo istinu i nadam se da će konačno dočekati istinu, ali nisam veliki optimista po tom pitanju“.

O čemu je još govorila Srbijanka Turajlić tokom gostovanja u emisiji „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare