Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski smenio je čitav Savet za filateliju, a markica sa slikom karte ustaške Nezavisne Države Hrvatske je poništena, rekao je ambasador BiH u Severnoj Makedoniji Dragan Jaćimović za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV).

On je rekao je da je razgovarao s predsednikom Vlade Severne Makedonije, koji ga je informisao o koracima preduzetim nakon što je Severna Makedonija povodom Dana pobede nad fašizmom izdala poštansku marku s kartom Hrvatske u granicama Nezavisne Države Hrvatske (NDH) u Drugom svetskom ratu.

„Ja sam se pre dva sata čuo s predsednikom Vlade Severne Makedonije i on mi je rekao da je smenio čitav Savet za filateliju i rukovodioca Saveta, odnosno čoveka koji je odgovoran za filateliju makedonskih pošta. Markica je poništena, nije puštena u promet“, rekao je Jaćimović.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo otpravniku poslova Republike Severne Makedonije u Srbiji protestnu notu povodom štampanja i objavljivanja poštanske marke na kojoj se nalazi geografska karta Nezavisne Države Hrvatske.

Pošta Severne Makedonije izvinila se zatim zbog puštanja u upotrebu sporne poštanske marke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare