Foto:EPA/ANDREJ ČUKIĆ

U ime liste "Aleksandar Vučić – Za našu decu" podnet je prigovor Izbornoj komisiji gradske opštine Novi Beograd na zapisnike o radu biračkih odbora i na konačni zapisnik.

Zatraženo je novo brojanje glasova na svim biračkim mestima, odnosno od biračkog mesta 1 do broja 142 i utvrđivanje konačnog rezultata glasanja, saopštila je Izborna komisija.

Lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ navela je da su u zapisnicima o radu birački odbori pogrešno utvrdili činjenično stanje i pogrešno primenili zakon, jer nisu prikazani pravi rezultati izbornih lista, odnosno ne odgovaraju glasovima koje je dobila svaka lista.

Na osnovu navedenih činjenica, kako se dodaje, Opštinskoj izbornoj komisiji predloženo je da usvoji prigovor i u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima utvrde tačni rezultati glasanja za izbor odbornika Skupštine Opštine Novi Beograd, tako što će se prebrojati svi glasački listići i poništiti nezakoniti zapisnici o radu, ili da poništi glasanje na tom biračkom mestu.

Podnosilac zahteva tvrdi da je i u zapisniku komisija pogrešno utvrdila činjenično stanje i pogrešno primenila zakon, jer nisu prikazani pravi rezultati izbornih lista, odnosno da ne odgovaraju glasovima koje je dobila svaka lista, pa je zatraženo da, na osnovu navedenih činjenica, Opštinska izborna komisija usvoji prigovor i, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima, utvrdi tačne rezultate glasanja za izbor odbornika SO Novi Beograd.

Prema rezultatima izbora za odbornike Skupštine opštine Novi Beograd, a koje je ranije objavila Gradska izborna komisija te opštine pobedu je odnela lista Aleksandar Šapić – „Naš predsednik opštine Novi Beograd“ sa osvojenih 43% glasova i 23 mandata, dok je lista 2Aleksandar Vučić – Za našu decu“ osvojila 42 % glasova odnosno 22 mandata.

Šapićeva lista osvojila je svega 116 glasova više u odnosu na SNS.

Međutim, pre tog saopštenja, zamenik gradonačelnika i član predsedništva SNS Goran Vesić, objavio je na svom Fejsbuk profilu da su naprednjaci pobedili i na Novom Beogradu, te da su osvojili vlast na svih 17 opština.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare