Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas raspravu u pojedinostima o setu izbornih zakona, kao i Predlogu zakona o izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Poslanici su u petak obavili zajednički načelni i jedinstveni pretres o Predlogu zakona o izmeni i dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika, Predlogu zakona o izmeni Zakona o lokalnim izborima i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Načelno je razmatran i Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.

Zakone su u petak obrazlagali i branili ministri Branko Ružić i Zlatibor Lončar, ali su sednicu obeležili inicidenti i sukobi poslanika Dveri sa poslanicima vladajuće Srpske napredne stranke, pre svega Marjanom Rističevićem.

Ispred zdanja Doma Narodne skupštine Srbije od jutros je primetno pojačano prisustvo policije – i uniformisane i u civilu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar