Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić saopštio je danas da počinje štrajk glađu u nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini Srbije da se raspravlja o povredana teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Ševarlić je ocenio je da je „parlament Srbije sramota“ koja služi „za sprovođenje jednoumlja vladajuće stranke“, ocenivši da je SNS „nacionalno neodgovorna“.

Odeven u srpsku narodnu nošnju, Ševarlić je novinarima u parlamentu pokazao izjavu ambasadora Rusije Aleksandra Bocana Harčenka listu „Politika“ u kojoj je istakao da Rezoluciju 1244 treba menjati, a onda je pustio i snimak izjave predsednik Srbije Aleksandra Vučića o „sticanju suvereniteta Kosova na celoj svojoj teritoriji“.

„Srbija ne priznaje seperatističku državu Kosovo, a tera svoje građane da postanu članovi njihove skupštine i vlade“, naglasio je Ševarlić.

„Je li ovo veleizdaja? Hoćemo li se probuditi jednoga dana u centralnoj Srbiji, u sastavu neke druge države sa ovim rukovodstvom? Zašto se ne pokreće pitanje izlaska Kosova iz elektroenergetskog sistema Srbije i pripajanje Albaniji? Čemu služi ovaj parlament?“, upitao je Ševarlić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare