vojislav seselj
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

"Srpska radikalna stranka bi volela da Demokratska stranka prevaziđe krizu u kojoj se nalazi i izađe na izbore zakazane za 21. jun, jer bi u tom slučaju i DS bio faktor koji je sposoban da kontroliše biračka mesta. Zoran Lutovac nije korumpiran, zato i pokušavaju da ga smene sa čela Demokratske stranke", rekao je predsednik SRS Vojislav Šešelj.

Šešelj je za TV B92 komentarisao navode da je predsednik DS-a Zoran Lutovac napravio plan kako da povrati većinu u Glavnom odboru stranke i tako spreči svoju smenu, a plan podrazumeva izbacivanje 50 ljudi iz GO i raspuštanje još 50 njih iz tog tela.

Lutovac, kaže Šešelj, nije lično korumpiran, niti se, koliko on zna, vezuje neka afera za njega, za razliku od drugih predsednika ili visokih funkcionera DS-a, koji se pojavljuju u javnosti.

Kako kaže lider radikala, to je upravo i razlog što pokušavaju da ga smene i to oni, za koje kaže da su duboko ogrezli u kriminal ili oni koji bi da se vrate na čelo DS, poput Borisa Tadića i oni koji su u poslednje vreme u sprezi sa vlastima, a tu misli na Aleksandru Jerkov.

„Vlast bi najviše volela da na čelo stranke dođe Balša Božović, jer nije mnogo pametan, a sklon je kriminalu. Od starih kadrova, rukama i nogama kopa Boris Tadić, a neke ambicije ima i Dragan Šutanovac“, kaže Šešelj.

Konsolidacija DS-a bi najbolja bila pod sadašnjim predsednikom, smatra Šešelj i dodaje da je za to potrebno da se Lutovac obračuna sa svima koji mu „rade o glavi“.

„Nemam šta dobro da kažem o Lutovcu, ali između Lutovca i Aleksandre Jerkov, Borisa Tadića, Šutanovca i Balše Božovića, ja bih se opredelio za Lutovca, koji neće da bude čovek naprednjačkog režima, a pokušava u ovom savezu pod Ðilasovim rukovodstvom da sačuva autonomiju i samostalnost“, naveo je lider radikala.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare