Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović objavio je, a potom obrisao snimak na kom se vidi kako peva četničku pesmu, međutim internet sve pamti pa je naišao na more kritika na društvenim mrežama. Oglasila se i sociološkinja Vesna Pešić, koja mu je poručila da je "kretenčina". S druge strane, Trifunović za Nova.rs ističe da je reč o "sprdnji" i da je nedostatak humora problem, a ne on.

„Ja kada sam bio mali, ovaj narod je bio duhovit. Mnogo mi je žao što to sad nije slučaj. Pevali smo pesmu u kojoj četnici kukaju kako su im partizani ubili dva ortaka, ne pesmu u kojoj četnici veličaju klanje. Ako se mi sa humorom ne obračunavamo sa takvim stvarima onda ih automatski povampirujemo i dajemo na im na važnosti“, rekao je Trifunović za Nova.rs

On je ponovio reči, kako kaže, starog bojkotaša iz Kragujevca : „Politička korektnost je kopile fašizma“.

„Borbu protiv mrtvih četnika ostavljam (Aleksandru) Oleniku i Čedi (Jovanoviću), a ja ću se boriti protiv njihovog koalicionog partnera, kriminalaca Aleksandra Vučiča“, rekao je Trifunović.

Upitan kako komentariše reakciju Vesne Pešić koja otvoreno podržava PSG, a koja je na njegov video odgovorila sa „kretenčino“, kratko je rekao da njih dvoje imaju poseban odnos.

tviter vesna pesic
Foto: Skrinšot

Sociološkinja je  potom stala u odbranu Trifunovića ističući da je reč o „zezanciji“.

Međutim, u fotofinišu izborne kampanje, u kojoj podrška PSG-u oscilira u zavisnosti od ponašanja Trifunovića, ovakvi video snimci mogli bi da donesu više štete nego koristi njegovom pokretu.

Divljak na majici

Ovo nije prvi put da se Trifunović suočava sa kritikama zbog neprimernog ponaša, ali i podrške zločincima. Na premijera filma “Montevideo, Bog te video”, 2011. pojavio se u majici s likom Jovana Divjaka, bivšeg ratnog generala i tada je izjavio da nije znao čiji lik na majici nosi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare