Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret slobodnih građana izlazi na izbore, izjavio je na konferenciji za novinare lider ovog pokreta Sergej Trifunović.

„Ući ćemo u taj svinjac, ali ćemo ući da se borimo za dostojanstvo svima kojima je ono oduzeto“, rekao je Trifunović.

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je poručio da je mnogo bolji glumac od njega i da mrzi loše scenarije, te da je rešio njegov da rasturi.

„Svesni smo da se nijedan segment nije promenjen nabolje. Sve je šest puta gore. Izbori za vreme Vučića nikad neće biti bolji“, rekao je Trifunović.

On je dodao da je neophodan najjači mogući otpor.

„Aplaudiram Obradoviću, tako ćemo ih cepati i kad uđemo u Skupštinu. Ne dozvoljavam da parlament bude prćija Maje Gojković. Mi ćemo se svim sredstvima, ponavljam, svim sredstvima boriti da mu vratimo ugled. Želim da pogledam svakog poslanika u oči i da ga pitam zašto su glasali protiv zakona o lečenju dece“, rekao je Trifunović.

On je izjavio da je ranije u PSG prilikom internog glasanje 52 odsto bilo za izlazak na izbore, a 48 odsto za bojkot.

„Ja sam presekao tada da idemo u bojkot. Jedinstvo opozicije je bitno. Pokušavao sam da napravim platformu, da idemo svi zajedno u napad u borbu, a ne u defetizam. Mene niko do sada nije ubedio u to zašto je bojkot dobar“, rekao je  Trifunović i dodao da smatra Dragana Đilasa i Vuka Jeremića za saborce.

„Na sva moja pitanja odgovarlo se pričama o tehničkoj vladi, kao u Makedoniji. Ono što sam video je da u bojkot pasivi ništa ne može da se desi“.

Trifunović je ponovio da je od funkcionera SNS dobio ponudu da izađe na izbore za 500 hiljada evra, i Dačićevo mesto u vladi.

„Ne znam odakle ideja da sam sad uzeo pare. Ja sam prvi u politici koji je izašao sa takvom informacijom, a verujem da ih je bilo više“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare