Sergej Trifunović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića kontaktirali smo posle pisanja medija da je ponovo napravio saobraćajni prekršaj. On nam je potvrdio da je u preticanju vozio 200 km na sat, i zahvalio nam se "što se interesujemo za teme od presudnog značaja za zajednicu u kojoj živimo".

Pročitajte još:

Pošto su mediji objavili da je predsednika Pokreta slobodnih građana, glumca Sergeja Trifunovića, policija zaustavila zbog saobraćajnog prekršaja, kontaktirali smo ga kako bi nam potvrdio ili demantovao tu informaciju.

Trifunović se našem portalu zahvalio što se interesujemo za ovakve teme, i što „držimo živim duh istraživačkog novinarstva“. Odgovor prenosimo u celini.

„Hvala što mi se obraćate na ovaj način. Hvala vam i za iskazivanje pažnje za ovaj slučaj koji je više nego presudan za zajednicu u kojoj živimo.

Sergej Trifunović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Naime, bez obzira što je policija uradila svoj deo posla, a i ja kao savestan građanin, nalazim da je više nego nephodno da doušnici iz policije ovakve stvari prodaju novinama (za bilo koje novce, reč je ipak o vannastavnim aktivnostima više nego savesne policije) utoliko je još važnije, rekao bih krucijalno važno za zemlju u kojoj je uspostavljen konačno takav-kakav red, u kojoj nema kriminala, ili ne daj Bože kriminala na državnom vrhu, afera, sumnjivih i nameštenih tendera, pljački i raznih oblika kršenja zakona, smatram dakle neophodnim, dozvolićete krucijalnim za takvu zajednicu, da svi kršitelji saobraćajnih propisa, osim što plate zakonom predviđene kazne, smatram da je neophodno razapeti ih na stub srama, ili jednostavno pisati o tome.

To pisanje naime, ima dvostruku težinu: ne samo što osoba koja je zločin napravila mora da oseti žig javnosti, već ljudi koji čitaju, moraju znati da niko nije oslobođen.

Da imam telefon Aleksandra Vučića, ja bih ga odmah pozvao kao Čedomir Jovanović i zamolio da me se tretira kao i svakog drugog građanina, ali taj apel mogu učiniti i ovim putem.

Jer, danas sam u preticanju zgazio 200km/h i vozio tom brzinom po svedočenju policajca Đ. P. čitavih 600 metara, a sutra može da mi se desi da ne daj Bože proletim na žuto ili kao onomad, očešem autobus kojom prilikom sam em oštetio državnu imovinu, i izložio putnike GSP životnoj opasnosti“, odgovorio nam je Sergej Trifunović.

Podsetimo i zašto se lider Liberalno – demokratske partije Čedomir Jovanović našao u njegovom odgovoru.

Pročitajte još:

Lider LDP je u intervjuu za sarajevsku FACE TV detaljno pričao o incidentu u kome je, kako se sumnja, reketom pretukao Žarka Ivkovića, vlasnika ambulante za rehabilitaciju „Fizio Centar“.

Dejan Dubajić, pravni zastupnik „Fizio Centra“, za Nova.rs je rekao da je njegov klijent zadobio teške telesne povrede.

U intervjuu sarajevskoj televiziji, Jovanović je rekao: „Isprovocirali su me, to je moja odgovornost, i onda sam obavestio i Vučića da slučajno neko ne pomisli da dok ovaj ne kaže da to držimo sa strane.

Čedomir i Jelena Jovanović ispred „Fizio Centra“ Foto: Nova.rs

Obavestio sam ga, nekoliko puta me zvao dok sam bio u bolnici, ali tad smo prvi put razgovarali. Rekao sam mu da pusti da sve ide svojim putem, mada nije bilo ni razloga… On nije mogao da veruje, pa je pitao zašto, rekao sam mu kad je porodica u pitanju nemoj ništa da me pitaš. To je neprihvatljivo, rekao mi je, znaš šta će da ti urade, likovaće, ja sam rekao šta da radim, to je moj život“, ispričao je Jovanović u intervjuu za FACE TV.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare