Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Šefica kancelarije Evropske unije na Kosovu Natalija Apostolova pozvala je danas predstavnike političkih stranaka da u svom delovanju imaju u viši interes građana Kosova, a ne interese stranaka kojima pripadaju.

„Političke partije treba pre svega da brinu o dobrobiti naroda Kosova iznad nekog političkog interesa“, kazala je ona za prištinsku agenciju Telegrafi.

To jedinstvo je još važnije u situaciji kada se Kosovo suočava sa pandemijom koronavirusa, kaže ona i dodaje da EU pomno prati situaciju i najnovija politička kretanja na Kosovu.

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon podržala je protest građana Prištine i drugih naselja da udaranjem u šerpe sa svojim balkona izraze svoje nezadovoljstvo poslednjim političkim kretanjima na Kosovu.

Ona je na Tviteru objavila televizijsku vest prištinske televizije KTV sa protesta do kojeg je došlo u četvrtak uveče i izrazila nadu da će Demokratski savez Kosova (DSK) videti sinoćni protest.

danas je reagovao i predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa. On je pozvao još jednom premijera Aljbina Kurtija da danas ukine taksu na srpske proizvode i povuče odluku o smeni Agima Veljiua sa mesta ministra unutrašnjih poslova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram