Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke zakazana je za 21. jun u opštini Stari grad u Beogradu, piše u dopisu koji su u utorak dobili svi članovi tog partijskog tela, prenosi Politika.

To je peti put da predsednik DS Zoran Lutovac odlaže sednicu, pa će se verovatno „prvi put u novijoj istoriji stranke“ dogoditi da sednica Glavnog odbora nije održana sedam meseci, mada to po Statutu mora biti na svaka tri meseca.

List podseća da je lider DS pre samo nekoliko dana tvrdio da će Glavni odbor zasedati 31. maja, ukoliko to dozvole epidemiološki uslovi, ali je Lutovac odlučio da ponovo pomeri termin sednice.

Poslanik DS Radoslav Milojčić rekao je za Politiku da je 140 članova GO pristalo da se pomeri sednica, zakazana za 17. maj, a Lutovac je ponovo pomerio njeno održavanje.

Prema njegovim rečima, male su mogućnosti da se sednica održi na dan parlamentarnih i lokalnih izbora u zgradi opštine Stari grad, u kojoj su dva biračka mesta.

Prema ranijim informacijama, do kojih je došao portal Nova.rs, pomenuta sednica bi trebala da bude deo bojkot kampanje.

Kako je našem portalu  navedeno iz izvora bliskih rukovodstvu Demokratske stranke, sednica Glavnog odbora ove partije održaće se pod sloganom: “Demokrate biraju pošteno, ne idu na lažne Vučićeve izbore”.

“Očekivali smo da će biti liberalizovano okupljanje građana, ali je sada dozvoljeno do 100 ljudi, što je za nas nedovoljno. Glavni odbor ima skoro 400 članova, među njima imaju i starijih osoba koji se i dalje čuvaju zaraze. Očekujemo i procenu epidemiologa”, rekao je izvor Nova.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar