Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Sednica Glavnog odobra Demokratske stranke pomerena je za dan izbora 21. juna, kako bi i ona bila deo bojkot kampanje, saznaje portal Nova.rs

Kako je navedeno iz izvora bliskih rukovodstvu Demokratske stranke, sednica Glavnog odbora ove partije održaće se pod sloganom: „Demokrate biraju pošteno, ne idu na lažne Vučićeve izbore“.

„Očekivali smo da će biti liberalizovano okupljanje građana, ali je sada dozvoljeno do 100 ljudi, što je za nas nedovoljno. Glavni odbor ima skoro 400 članova, među njima imaju i starijih osoba koji se i dalje čuvaju zaraze. Očekujemo i procenu epidemiologa“, kaže izvor Nova.rs iz Demokratske stranke i dodaje:

„Ovo je ujedno i prilika da očistimo DS od onih koji žele da idu na izbore. Mi ćemo biti na sednici i u kampanji bojkota, a oni će glasati. Čak je moguće da će se neki od njih naći na nekim izbornim listama, kad saznaju da definitivno nema šanse da DS izađe na izbore“.

Podsetimo, zbog termina održavanja Glavnog odbora Demokratske stranke prethodnih dana unutar ove partije otpočeli su sukobi, koji su kulminirali podnošenjem krivičnih prijava. Prvo je vrh stranke, na čelu na čelu sa Zoranom Lutovcem, najavio da će se sednica održati 31. maja, dok je deo članstva koji se zalaže za izlazak na izbore, a koji predvodi Radoslav Milojičić Kena, uputio poziv demokratama da se okupe 17. maja na sednici GO u Sava centru.

Pomenuta grupa nezadovoljnih članova  DS-a na kraju je odustala od održavanja sednice Glavnog odbora 17. maja, predloživši rukovodstvu stranke da ona bude održana 24. maja. Ipak, ovaj zahtev je odbijen i doneta je odluka da se sednica održi poslednjeg dana maja, a rukovodstvo stranke podnelo je krivičnu prijavu protiv Aleksandre Jerkov, potpredsednice DS, koja je prethodnog dana saslušana u policiji.