Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Nova opoziciona grupacija, čije je osnivanje incirao Savez za Srbiju, poneće ime Ujedinjena srpska opozicija ili Ujedinjena opozicija Srbije i već su poznata imena nekih organizacija koji će biti deo ovog novog opozicionog fronta, saznaje Nova.rs.

Iako postoje i drugi predlozi, izvor našeg portala ističe da su se pomenuta dva posebno izdvojila. Kako je nam je rečeno, poziv za opoziciono ukrupnjavanje će dobiti sve političke grupacije koje su ostale privržene bojkotu, među kojima kao najzvučnija imena figuriraju Ne davimo Beograd i Lokalni front iz Kraljeva.

„Mi ćemo pozive upućivati svim organizacijama koje nisu učestvovali na izborima, uključujući i Ne davimo Beograd i Lokalni front. Na njima je da li će to da prihvate. Razgovori su u toku i još je rano govorit ko će sve tu biti i na kojim osnovama”, kazao je izvor Nova.rs blizak Savezu za Srbiju.

Kako saznajemo, ono što je za sad sigurno, ovu opozicionu grupaciju će činiti Pokret slobodna Srbija, Građanska platforma, Šumadijska regija, kao i Državotvorni pokret na čijem je čelu Slobodan Samardžić.

“Uz pomenete političke opcije, tu je još i 12 organizacija iz konferencije Saveza za Srbiju. Reč je o manjim pokretima sa lokala”, navodi naš izvor.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare