Foto: Promo

"Broj zaraženih koronavirusom i visok procenat zaraženih u poslednja tri dana pokazuje da su izborne radnje i izbori 21. juna veliki rizik za zdravlje građana Srbije, a režim, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, moraće da odgovara za manipulaciju brojem zaraženih i ugrožavanje zdravlja nacije", saopštio je danas Savez za Srbiju (SZS).

Kako su podsetili, SZS je na najavu nastavka izbornog procesa, dok epidemija još traje, upozorio da će to ugroziti živote građana.

Krajnje su neodgovorne i jasno politički motivisane odluke Kriznog štaba da omoguće masovna okupljanja u danu kada se broj zaraženih popeo na 96 i kada se povećava broj ljudi na respiratorima, navodi se u saopštenju.

To ne ugrožava samo zdravlje nacije, upozorava SZS, već na duži rok može dovesti do izolacije zemlje i materijalnih posledica, ali i do restriktivnih mera u ograničenju kretanja građana.

„Bilo bi tragično da umesto građana, od kojih će neki biti naterani da izađu na birališta, bira, u stvari, korona. Poslednjih dana postale su vidljive i manipulacije sa brojem zaraženih, što pokazuje i nagli pad ukupnog broja zaraženih za 4.000 za samo jedan dan“, saopštio je SZS.

Savez je naveo da će režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem morati da odgovara za „političku zloupotrebu vanrednog stanja, nelegalno i štetno korišćenje budžeta Srbije, manipulacije sa brojem zaraženih i ugrožavanje zdravlja nacije“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare