Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U Palati Srbija u 17 časova počeo je sastanak predsednika Aleksandra Vučića i predstavnika političkih stranaka koje su najavile učešće na izborima.

Tema sastanka je pitanje nastavka izbornih radnji i održavanja izbora, a nakon sastanka predviđene su i izjave za medije.

Sastanku u Palati Srbija prisustvuju predsednica Skupštine Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Na sastanak su stigli lider socijalista Ivica Dačić, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predsednik DSS Miloš Jovanović, član Predsedništva pokreta Metla Novica Antić, predsednik Nove stranke Zoran Živković i njegov saradnik Aris Movsesijan.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U Palati Srbija su i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, predstavnica Zavetnika Milica Ðurđević, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, kao i Marko Ðurišić iz organizacije „Srbija 21“, Bojan Kostreš iz LSV, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapcih, Milan Stamatović iz „Zdrave Srbije“, predsednik i potpredsednik SVM Ištvan i Balint Pastor, kao i predstavnici Pokreta „1 od 5 miliona“.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je rekao da bi izbori mogli da budu održani 14. ili 21. juna i naglsio da će danas o svemu u vezi izbora razgovarati sa predstavnicima opozicije.

Podsetimo, izbori u Srbiji raspisani su 4. marta, a građani su na birališta trebali da izađu 26. aprila. Međutim, zbog epidemije koronavirusa, uvedeno je vanredno stanje 15. marta, a dva dana kasnije, na zajedničkom sastanku Aleksandra Vučića i predstavnika stranaka, postignut je dogovor da se sve izborne radnje obustave dok traje epidemija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare