Foto:Vesna Lalić

"Spreman sam na razgovor sa svima", ponovio je Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd i lider Srpskog patriotskog saveza, u emisiji "Probudi se", a onda i objasnio šta to zapravo znači.

Nikada nisam krio da sam spreman za razgovor sa svima, zato što mislim da je to naša obaveza. Ako se bavimo politikom, mi smo predstavnici jednog dela našeg naroda. Svako ko uđe u parlament znači da ima značajnu podršku pristalica iz svog naroda i mislim da mi nemamo pravo ako želimo ozbiljno da se bavimo politikom to da zanemarimo. Svako ko je ušao u parlament na ovim izborima ima podršku preko 100.000 ljudi“, istakao je Šapić i podsetio da je svojevremeno, kad je došao na čelo Novog Beograda takođe pozvao sve na razgovor.

„Razlika danas je u tome što sam na Novom Beogradu ja odlučivao o tome s kim ću uspeti da postignem dogovor, tj. moja je ipak bila poslednja, a ovde je situacija obrnuta. Srpska napredna stranka je osvojila dve trećine parlamenta i na njima je da pozovu one s kojima žele da razgovaraju. A da li će iz tih razgovora doći do odgovora, verujte, moja politička istorija koja traje već desetak godina pokazala je da sam ja čovek koji se najteže dogovarao sa bilo kim“, kaže Šapić.

„Šta znači opozicija tačno? Ja koliko znam, opozicija znači da formalno niste deo vlasti. Ako se bavite politikom da biste a priori negirali sve ono što radi druga politička partija, čak i ako biste i sami to radili kad biste bili na vlasti,  onda ne da niste opozicija, nego ste jedan neodgovoran čovek koji ne zaslužuje ovim poslom da se bavi… Ovim poslom ću se baviti na način da ako vidim da je nešto dobro i ispravno, ja ću podržati, bez obzira na to da li ga sprovodim ja ili neko drugi. Isto tako, ako verujem da nešto nije dobro, ja ću reći da ja to tako nikad ne bih radio, pa makar govorio o nekom mom koalicionom partneru na nekom nivou vlasti“, istakao je Šapić, a na pitanje čime je SNS zaslužila njegove pohvale, ukazuje na veći prostor koji su drugi kandidati dobili u režimskim medijima.

Pročitajte još:

„Čini mi se, čak sam siguran, da je SNS proteklih meseci smanjila malo retoriku i način na koji se obraćala političkim protivnicima i ja sam to pozdravio, mislim da je to dobro i da su to dobre stvari koje su promenili. na kraju u proteklih godinu i po dana i u parlamentu Republike Srbije je malo drugačija atmosfera, nema više onih besmislenih amandmana koje su podnosili, pa ih sami obarali, da bi krali vreme… Nije mi jasno zašto opozicija tada nije izašla, kad su pravili sprdnju od parlamenta, ja bih to tada uradio“, kaže Šapić.

Voditeljka ga je podsetila na savet koji mu je uputio Boris Tadić kad je pre nekoliko dana gostovao u istoj emisiji, da bi za Šapića bilo „katastrofalno da uđe u vlast Aleksandra Vučića“.

„Boris Tadić mi je čestitao i mi imamo zaista fer i korektan odnos, ali dosad nismo imali tu vrstu odnosa gde on mene savetuje šta ja da radim. Ok, čuo sam i primiću k znanju“, rekao je, a o ponovljenim izborima, kaže da ne veruje da će se išta promeniti. Šapić je u nastavku govorio o situaciji na Novom Beogradu, gde se ponovo prebrojavaju glasovi, ali misli da je ti „pretrpeo najveću štetu, kako zbog ljudi koji nisu želeli da izađu na izbore, tako i zboj jedne situacije koja je poslednjih sedam dana u Beogradu prilično uticala da bude dosta manja izlaznost nego u Srbiji.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare