Foto: REUTERS/Laura Hasani/Guliver

Vladajući kosovski Pokret Samoopredeljenje saopštio je danas da izjava gradonačelnika Кosovske Mitrovice, koji je i član tog pokreta, Agima Bahtiria o obaveznom održavanju izbora "ili će biti oružjanog sukoba", nije stav tog pokreta.

Bahtiri je danas za RTV Dukađini rekao da će, ako se nova vlada formira bez izbora, nastupiti „bratoubilaštvo“ i pozvao predsednika Кosova Hašima Tačija na oprez i raspisivanje izbora.

Iz Samoopredeljenja je saopšteno da Кosovu „ne treba sukob“.

Portparol Samoopredeljenja Arlind Manđuka rekao je za prištinski agenciju telegraf.com da će posle pandemije korona virusa izaći na izbore u skladu s Ustavom.

„Sada se u potpunosti bavimo pandemijom korona virusa i čim taj virus ode i vratimo se u normalnost, u skladu s Ustavom idemo na nove izbore, kao što smo naveli pre nekoliko dana. Ne treba nam nikakav sukob, zajedno sa građanima ćemo zajedničkom disciplinom prevazići pandemiju i svaki drugi problem“, rekao je Manđuka.

Predsednik Hašim Tači je danas najavio da će ove sedmice obaviti konsultacije sa svim parlamentarnim strankama kako bi dobio sugestije i savete kojim puten da se ide posle prošlondeljnog pada Vlade.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram