Foto: N1

Srpska napredna stranka proglasila je "apsolutnu pobedu" u Šapcu , u kojem su do rano jutros brojani glasovi. Kako su portalu Nova.rs rekli u pojedinim izbornim štabovima, u tom gradu vodila se "rovovska borba" između ZZS Nebojše Zelenovića i naprednjaka, a tokom noći su i po četiri puta prebrojavani glasovi sa najmanje šest biračkih mesta.

Aleksandar Pajić, kandidat SNS-a za gradonačelnika ovog grada, rekao je jutros da su naprednjaci osvojili apsolutnu vlast i da će posle 20 godina doći do promena u tom gradu.

Ipak, i dalje su nepoznati detalji izborne borbe u Šapcu, ne zna se ko je osvojio koliko glasova, niti kolika je bila izlaznost. O tome i dalje ne želi da govori Nebojša Zelenović, koji nam je kratko rekao da će se obratiti danas u toku dana.

Uroš Janković ispred pokreta Metla, koji se borio za cenzus, rekao je noćas za Nova.rs da vodila „rovovska borba između naprednjaka i Zelenovića“, te da su u tom trenutku bili egal.

„Odlučivaće šest – sedam biračkih mesta, a sa njih se već tri ili četiri puta broje glasovi“, rekao je on noćas.

Ipak, Janković je i noćas naveo da bi, kako su stvari stajale u tom trenutku, socijalisti i naprednjaci mogli da formiraju vlast u tom gradu, ukoliko postignu dogovor.

Tokom večeri nije bilo ni preliminarnih rezultata, a spekulisalo se da tri najveće liste prelaze cenzus.

Prema prvim podacima u Gradsku skupštinu ulaze liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“, „Šabac je naš“ Nebojše Zelenovića i „Novi tim za Šabac“-Jelena Milošević, ali nema zvaničnih informacija kojim redosledom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare