Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Republička izborna komisija je tokom noći pregledala više od 68 odsto biračkih mesta što je oko 61 odsto biračkog tela.

Preliminarni rezultati su slični onim koje je komisija objavila sinoć i pored SNS-a koji je osvojio najveći broj glasova u parlament trenutno ulaze još samo koalicija SPS-JS i SPAS Aleksandra Šapića kao i stranke nacionalnih manjina, piše RTS.

Preliminarni rezultati pokazuju da je SNS osvojila 61,24 odsto glasova, SPS-JS 10,43 i SPAS Aleksandra Šapića 3,73 odsto glasova.

U Republičkoj izbornoj komisiji kažu da je ostalo manje od 40 odsto biračkog materijala da se obradi, a konačni rezultati biće saopšteni najkasnije do četvrtka u 20 časova.

Prema preliminarnim projekcijama u budućem sastavu parlamenta SNS će imati 189 poslanika, a u republički parlament ulaze još SPS-JS sa 32 poslanika i lista Aleksandra Šapića sa 12, kao i stranke nacionalnih manjina.

Glasovi sa KiM dopremljeni u Vranje

Po uputstvu Republičke izborne komisije glasački materijal sa Kosova i Metohije, iz Kosovskog pomoravlja, dopremljen je u Vranje sat i po posle ponoći, uz pratnju OEBS-a i članova biračkih odbora.

U Osnovnoj školi „Radoje Domanović“ u Vranju broje se glasovi sa 70 biračkih mesta.

Novina je to što su prilikom utvrđivanja rezultata glasanja u Raškoj i Vranju prisutni i članovi radnog tela. Rezultate glasanja saopštiće Republička izborna komisija u toku dana.

Sve o izborima u Srbiji čitajte na blogu Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare