Foto:N1

Narodna stranka raspustila je danas Opštinski odbor u Rakovici jer se zalagao za jedinstven i zajednički nastup opozicije, a i glasao je da se u beogradskoj skupštini očuva jedinstvena odbornička grupa Savez za Srbiju. Zbog toga je 22 člana tog Opštinskog odbora napustilo Narodnu stranku.

U pismu koje su uputili stranci navode da „ne žele da budu članovi nedemokratske organizacije koja želi da sruši opoziciono jedinstvo kakva je danas Narodna stranka  i traže hitno brisanje iz baze članstva“.

Nikola Suknjaić potvrdio je za Nova.rs  da je neosnovano i nepravedno raspušten odbor stranke u Rakovici koji je vodio već dve godine i koji je često bio, kako kaže, na direktnom udaru državnog sekretara MUP-a Milosava Miličkovića iz SNS.

„Pretpostavljam da je razlog za raspuštanje to što sam u ime svojih članova glasao za opstanak zajedničke opozicione grupe u Skupštini grada Beograda i u tome podržao Nikolu Jovanovića“, kaže Suknjaić.

Zbog ovakvog revanšizma, dodaje on, svi članovi Opstinskog odbora u Rakovici su pismeno podneli ostavke i napustli stranku.

Svojim bivšim saborcima želi sve najbolje, a svoje opoziciono delovanje nastaviće sa jos većim žarom, samo u drugoj formi i sa ljudima koji dele njegova uverenja, poručio je Suknjaić.