Foto: N1; Milutin Jeličić Jutka

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, više nije član Srpske radikalne stranke i neće predvoditi listu radikala na narednim lokalnim izborima u tom mestu, rečeno je iz te partije za Nova.rs

Narodni poslanik i potpredsednik SRS Miljan Damjanović, izjavio za naš portal da je Jeličić prekršio stranačku disciplinu tako što je na listu te partije pokušao da uključi pojedince koji nisu članovi SRS.

„Na našoj listi isključivo mogu biti ljudi koji su članovi Srpske radikalne stranke, a on je pokušao da ubaci pojedince koji to nisu“, objašnjava Damjanović i dodaje da se Jutka „samoisključio“ iz te partije odlukom da pristupi listi „Za moderan Brus“.

„Svako ko izađe na listu neke druge političke organizacije, on sam sebe isključuje iz stranke, to jasno propisuju svi naši pravilnici“, ističe on.

Damjanović je odbacio navode da Jeličićev odlazak ima bilo kakve veze sa otporima koji su se javljali u toj stranci povodom učlanjenja bivšeg predsednika Brusa u SRS i pritiska određenog dela javnosti, dodajući da su sve priče o sukobima među radikalima zbog Jutke proizvod lažnih vesti pojedinih medija.

„Ovo nema nikakve veze sa otporima o kojima su neki pisali. Reč je o stranačkom pitanju – Jeličić nije želeo da poštuje naše odluke, a u partiji ‘samostalni strelci’ ne postoje“, napominje Damjanović i naglašava da je i Jeličić za vreme izborne kampanje politički protivnik Srpske radikalne stranke.

„Za vreme kampanje svi su naši protivnici. Nakon izbora možemo razgovarati o mogućoj saradnji, ukoliko opštinski odbor odluči da bi trebalo ući u pregovore sa njim ili nekim drugim. Mi smo to prepustili našim lokalnim predstavnicima, isto kao što smo posle prošlih izbora to učinili na Novom Beogradu i Starom Gradu“, objašnjava potpredsednik SRS.

Podsetimo, Jeličić je optužen za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić iz Brusa, kojoj je tokom više godina poslao ukupno 15.000 lascivnih poruka, a navodi se da je pokušavao i na silu da ostvari fizički kontakt s njom.

Zbog toga, revoltirana odlukom da Jutka postane član SRS, tu partiju je napustila Smiljana Glamočanin Varga, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, dok je zbog neusaglašenosti sa stranačkom politikom raspušteno nekoliko odbora u Vojvodini i unutrašnjosti Srbije.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram