Foto:N1

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da PSG neće sprovoditi kampanju bojkota u Šapcu i Paraćinu jer, kako je ocenio, to bi stvorilo konfuziju i od izlaska na izbore moglo samo da odvrati opozicione glasače.

Na konferenciji za novinare u prostorijama PSG, Grbović je apelovao na ostale političke aktere koji će bojkotovati izbore da uzmu u obzir njegovu argumentaciju.

„Tamo (u Šapcu i Paraćinu) će se građani suočiti sa još većim pritiskom Srpske napredne stranke (SNS), na šta bi naše pojavljivanje izazvalo još veću konfuziju kod glasača“, rekao je Grbović.

Cilj odustajanja od kampanje bojkota u ova dva grada je da PSG svojim aktivnostima ne umanji šanse za pobedu Nebojši Zelenoviću i Saši Paunoviću.

Ponovio je stav PSG da bojkotuje izbore na sva tri nivoa, da odluku neće menjati i naglasio da ona nije uslovljena drugim političkim akterima.

Govoreći o predstojećim izborima, koje je za 26. april raspisao predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, Grbović je naveo da je tome prethodila sednica Glavnog odbora vladajuće stranke i pozvao se na odredbu Ustava Srbije da „političke stranke ne mogu neposredno vršiti vlast, niti je potčiniti sebi“.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, koji su do nedavno bili deo opozicionog Saveza za Srbiju koji proglasio bojkot izbora, izaći će na lokalne izbore u svojim mestima.