Foto:Promo

Pokret slobodnih građana danas je od nadležnih organa zahtevao da hitno istraže paljenje kuće Dejana Pavlovića, predsednika sindikata "Sloga" zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, koje se dogodilo noćas u Surčinu.

„Smatramo da zbog aktivnosti Dejana Pavlovića u prethodnom periodu postoji opravdana sumnja da je požar namerno izazvan, naročito nakon iskustava paljenja kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj. Ministarstvo unutrašnjih poslova je dužno da zbog reakcije javnosti ovaj slučaj reši u najkraćem mogućem roku“, navodi se u sopštenju.

Ministarstvo odbrane prethodno je saopštilo da tužilac i drugi istražni organi trenutno utvrđuju uzrok požara u objektu u kome živi stariji vodnik prve klase Pavlović, kao i da će tužiti „sve koji uznemiravaju javnost prejudicirajući razlog požara dok je istraga u toku“.

Požar je, prema podacima Ministarstva odbrane, izbio oko 1.45 časova sinoć u Rekreativnom centru „Surčin“ u objektu koji koristi Pavlović.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ naveli su ranije da smatraju da je ovaj požar podmetnut zbog „sprege aktuelne vlasti i kriminala, na šta ukazuje više indicija“ i tražili hitnu reakciju državnih organa i podršku javnosti da bi se što pre pronašli i priveli pravdi počinilac i nalogodavac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar