Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi Skupština Srbije mogla ponovo da počne s radom u ponedeljak ili u utorak sledeće nedelje.

„Morate da pitate predsednicu parlamenta Maju Gojković, ali razgovarali smo i ranije, mislio sam da će i sad u petak… Možda bude u ponedeljak, utorak, nemojte da me pitate za tačan dan“, rekao je Vučić novinarima, upitan da li će Skupština Srbije u ponedeljak održati sednicu, kao što su preneli pojedini mediji.

On je dodao da to svakako zavisi od epidemiološke situacije, ali da će, ukoliko se nastavi ovakav trend, to biti moguće.

Istakao je da će u svakom slučaju morati da budu poštovane epidemiološke mere, kao i dolazak što manjeg broja policijskih službenika i administrativnih radnika u Skupštinu Srbije.

„Da ne ubacimo 1.000 ljudi, kao što obično bude, već da to budu narodni poslanici i oni koji moraju tamo da budu. Ne mora taj dan da rade i bife i restoran, ne moraju baš taj dan da jedu ćevape. I u Predsedništvu ne radi restoran, a radi ceo dan“, rekao je Vučić.
Srpski Parlament je, pored makedonskog, jedini koji ne zaseda u toku epidimiološke krize.

„O izborima sa strankama sa kojima sam razgovarao“

Govoreći o datumu i načinu održavanja izbora Vučić je rekao da će prvo da razgovara sa političkim strankama sa kojima je imao ranije razgovore i to pre ukidanja varednog stanja“.

„Obavestiću ih o tome kada se stiču uslovi, kada smatramo da će biti stečeni. Da se dogovorimo oko svega, da se dogovorimo da Republička komisija, možda dan, dva ili pet sačeka po okončanju vanrednog stanja pa da tek onda krenu da teku izborne radnje“, rekao je Vučić, prilikom obilaska radova na izgradnji brze pruzi Beograd – Novi Sad, kod Čortanovaca.

Rekao je da o izborima i političkim protivnicima ne želi sad da govori i dodao „izbori su tu, izborna pravila su jasna i svako ko želi da učestvuje nek učestvuje“.

On je rekao da se „uželeo“ da odgovori političkim protivnicima na napade ali će sačekati do ukidanja vanrednog stanja.