Foto: N1

Urednik u novinskoj agenciji Beta Ivan Protić je izjavio u Novom danu da je osnovna tema nakon održanih izbora - kako dalje u političkom životu.

Protić je ponovio da je bojkot najteža moguća stvar jer ga je trebalo objasniti svakome zašto ne treba da izađe na izbore i navodi da je sad jedino preostala tzv. građanska neposlušnost.

„Bojkot nema smisla ako nema cenzusa. Pa tako danas 37 odsto izađe na izbore u Holandiji i smatraju se legitimnim“, rekao je on za N1.

Odgovarajući na pitanje da li će opozicija „preživeti“ bojkot, Protić je rekao da „ovako organizovana neće“.

„Bilo bi pošteno i korisno izaći reći: ljudi, bilo je što je bilo, podvučemo crtu, saberemo negativno, pozitivno i idemo ponovo'“, rekao je Protić.

On je dodao da je potrebno ponuditi program kako bi neko okupio ljude oko sebe.

„Program nije samo skinuti (Aleksandra) Vučića. Da, to je prvi korak, ali šta dan posle? Uradićemo to i to. To nije ‘Ugovor sa narodom’ koji je Savez za Srbiju potpisao jer je mnogo uopšten“, smatra on.

Prema Protićevim rečima, Srbijom vlada strah i neophodno ga je razbiti.

„Strah=Vučić=SNS. Kad ljudi razbiju strah i shvate da nema dalje, dosta je, e onda može da počne da se radi na stvaranju neke vrste građanske opozicije – opozicije koja će okupljati građane kojima je toga dosta, koji hoće demokratiju u Srbiji i uslove za izlazak iz predemokratskog stanja u kome se nalazimo“, ocenio je Protić.

Odgovorna zemlja bi odložila izbore zbog koronavirusa

Govoreći o spekulacijama o broju preminulih i zaraženih koronavirusom, Protić je ocenio da su sve države, u manjoj ili većoj meri, sakrivale ili lagale o broju.

„Ponavljam da ja nemam ništa protiv mera koje je država preduzela, smao je problem što su te mere preduzimane ad hok, zbog političkih a ne zdravstvenih motiva“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, odgovorna zemlja bi odložila izbore zbog koronavirusa

„Sve je diktirano političkim potrebama vladajuće grupacije“, smatra on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare