Foto: Promo

Organizacija 1 od 5 miliona najavila je protest koji će održati u utorak ispred Skupštine Srbije u toku prvog zasedanja Parlamenta u vanrednom stanju.

„U utorak, 28. aprila, tačno u podne prošetaćemo do Narodne skupštine. Sa maskama, poštujući rastojanje od 2m. Zato što nam je dosta toga da nas prave budalama. Dosta nam je toga da nas tamniče kao da smo bedni crvi bez kičme, bez glasa, bez ikakvih prava. Mi smo ljudi“, navodi se na Tviter nalogu ove organizacije.

Kako su dodali „neće da ćute na to da na odgovorne građane svaljuju krivicu za sopstvenu nesposobnost čija je cena žrtvovanje ljudi, naših starih u gerontološkim centrima, naših med. radnika koji živote svih nas brane“.

„Dosta nam je toga da nas dele na građane prvog i drugog reda. Nećemo još jedno četvorodnevno tamničenje dok se “podobni” slobodno šetaju. Zatvorili su nas. Zatvorili su institucije. Ovo nije samo udar na državu, ovo je udar na razum, na kičmu, na zdravlje – i mentalno i fizičko“, saopštili su 1 od 5 miliona.

Oni su dodali da će iz tog razloga  u utorak došetati do Skupštine Srbije ispred koje će protestovati od 12 do 14 časova

„I nije važno da li će nas biti 5, 50, 5.000 ili 5 miliona. Važno je da pošaljemo poruku: Proći će ovo zlo. A proći će i korona“, navode na Tviteru i podsećaju građane da ukoliko dođu na protest se drže mera

„Maske na lice, rukavice na ruke, međusobno rastojanje od 2 metra. Jer nismo mi ti koji su neodgovorni.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare