Foto: Ivan Dinić/Nova S

Novinarka Vremena Jovana Gligorijević bila je gošća jutarnjeg programa Nove S "Probudi se", komentarišući perdstojeće izbore ona je rekla da je ne bi iznenadio ulazak liste Zavetnici i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) u parlament. Ona, ipak, ističe da se bez obzira na izborni cenzus i kampanju pobednik izbora već zna.

Ona je podsetila da su Zavetnici još pre vanrednog stanja predali listu sa 250 narodnih poslanika, dok je Pokret obnove Kraljevine Srbije nazvala „satelit partijom SNS-a“.

Komentarišući učešće pokreta Levijatan na izborima, ona je ocenila da je cilj da se na biralaišta izvede onaj deo biračkog tela koji se pribojava ulaska desničara u palarament i da se tako poveća izlaznost.

„Terati dalje, uprkos strahu“

Ona se osvrnula i na događaj kada je novinarki KRIK-a nepoznati muškarac oduzeo telefon,  nakon što je fotografisala sina predsednika Srbije Danila Vučića kako u društvu Aleksandra Vidojevića, huligana bliskog kavačkom klanu, gleda fudbalski derbi.

Ona je podsetila da to nije prvi put da se pojavljuju takve fotografije, a povodom ocena da se predsednikovom sinu objavljivanjem ovakvih stvari crta meta na čelu, Gligorijevć je istakla da Danilo Vučić više nije dete i da ima 24 godine.

On je podsetila da je Marko Milošević bio mlađi od Danila Vučića kada mu je otac bio svrgnut sa vlasti, podsećajući da se tada govorilo i o njegovoj povezanosti sa sumnjivim radnjama i likovima.

Ona je ukazala i na to da ovo što se dogodilo novinarki KRIK-a i činjenica da lice u civili određuje da li će joj biti vračen telefon ukazuju na to da mafija, makar na makro planu, kontroliše državne organe.

Ona je istakla da je rad novinara koji objavljuju potencijano opasne teme  težak, ali da su oni svesni toga i da se ne bi ni bavili time da nisu spremni da prihvate takvu opasnost.

„Nije hrabrost ne osećati strah, nego uprkos tom strahu terati dalje“, kaže Gligorijević.

Podsećajući na dešavanja u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana, Gligorijević ističe da bi umesto lustacije, trebalo uvesti gledanje pet minuta u oči Milovana Milivojevića, oca stradalog radnika, kao i svih ljudi koji su istupili i pokazali hrabrost poput Aleksandra Obradoviča i Marije Lukić.

Korona i kontradiktorne poruke 

Ona se osvrnula i na ponovni porast broja zaraženih koronavirusom.

„Broj zaraženih možemo da uporedimo sa nekim danima tokom vanrednog stanja, kada nam je struka rekla da je epidemija na vrhuncu“, podseća Gligorijević i ističe da članovi Kriznog štaba šalju kontradiktorne poruke.

„Vidimo broj novozaraženi, a svakoga dana slušamo da smo pobedili koronu i da situacija nije dramatična“, primećuje Gligorijević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare