sergej trifunovic
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Muškarac koji je danas napao Sergeja Trifunovića u Knez Mihajlovoj je privden, rekao je član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Petar Miletić.

„Advokati Pokreta slobodnih građana će podneti prijavu“, rekao je Miletić.

Napad na lidera PSG desio se ispred Ruskog cara u Knez Mihajlovoj. Trifunović i nepoznati muškarac su ušli u verbalni sukob, rekao je ranije za Nova.rs Pavle Grbović iz PSG, a zatim ga je čovek udario pesniom u glavu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su da je u „Ulici kneza Mihaila u Beogradu došlo do narušavanja javnog reda i mira, nakon čega je policija privela dve osobe“.

„Кako se sumnja, Ž. A. (1953) udario je zatvorenom šakom, nakon kraće rasprave, predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, a potom je u drugom izolovanom incidentu, došlo do svađe između M. Đ. (1955) i Trifunovića, bez fizičkog kontakta. Policija je sprečila veće incidente i odmah privela dvojicu muškaraca i o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, koje će odlučiti o daljem toku postupka“, naveli su iz MUP.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Reporterka Nova.rs javlja sa lica mesta da je Trifunović vidno uznemiren zbog incidenta, očekuje se njegovo obraćanje javnosti.

„Dajte mi pet minuta da iskuliram, pa ću vam se obratiti“, rekao je Trifunović okupljenim novinarima.

Ispred Ruskog cara su i članovi PSG, kao i profesorka Srbijanka Turajlić.

Pokret Slobodnih građana u trenutku naada prikupljao je potpise za izlazak na predstojeće parlamentarne izbore.