Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Novinar nedeljnika NIN Zoran Preradović izjavio je u Novom danu da je fascinantno da "mi u izbornoj noći saznajemo rezultate, a da ne znamo izlaznost". "Tu pada i CRTA i CeSid, o RIK neću ni da govorim, koja je ispostava SNS. Ja sam u aprilu rekao da su ti izbori gotovi, završeni, da samo neko treba da izađe i pročita koliko je Vučić osvojio glasova", kaže on, dodajući da "neće biti opozicije u parlamentu".

Osvrćući se na rezultate izbora održanih u nedelju, kaže da je „definitvno Vučiću trebao neko i to se videlo iz njegovog govora odmah nakon izbora“.

„Gde je pokušavao da nam naznači da nije POKS samo taj na ivici cenzusa, nego i DJB, i Metla… Nakon toga smo čuli da će uvoditi ljude koji nisu prešli, da li je to normalno. Pretpostavljam da se na (Čedomira) Jovanovića odnosi, videli smo ga na proslavi“, kaže Preradović.

Prema njegovim rečima, „borba sa samim sobom bode oči, on više nema takmaca“.

Ističe da je fascinantno da mi u izbornoj noći saznajemo rezultate, a da ne znamo izlaznost.

„Tu pada i CRTA i CeSid, o RIK neću ni da govorim, koja je ispostava SNS. Ja sam u aprilu rekao da su ti izbori gotovi, završeni, da samo neko treba da izađe i pročita koliko je Vučić osvojio glasova“, kaže on.

Kako je rekao, „neće biti opozicije u parlamentu“.

Govoreći o optužnici protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, Preradović kaže da je mnogo toga neobično.

„Neobična je činjenica da je optužnica upućena krajem aprila, neobično da su obelodanjena imena, što nije praksa i to samo dva, i neobičan je tajming u kome se objavljuju ta dva imena, koja su visoko pozicionirana na Kosovu“, kaže Preradović za N1.

Kako je rekao, juče se čulo nekakvo objašnjenje iz Prištine koje njemu ne izgleda daleko od pameti.

„To je da je u Vašingtonu na sastanku na stolu pored razmene granica bilo i to da se ukida Specijalni sud za zločine bivše OVK. Meni ta teorija nije daleko od pameti, možemo posmatrati to kao nekakav napor EU da ne dozvoli Americi ulaz u zadnje dvorište. EU nema šta da ponudi ni Kosovu, ni Srbiji, to približavanje, to ne znači ništa, osim recimo urgentnog prijema i Kosova i Srbije, gde granica ne bi značila ništa. Jedini modus je, koliko vidim, da obe strane budu nezadovoljne“, kaže Preradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare