Aleksandar Pavić Foto: Twitter@potiskidjilkosh

Aleksandar Pavić, doskorašnji predsednik omladine Demokratske stranke, prešao je iz redova demokrata u Socijalističku partiju Srbije, saznaje Nova.rs

Pavić je na čelo Demokratske omladine došao krajem novembra 2019. godine, ali je ubrzo nakon toga omladina raspuštena. Prvi simptom da bi Pavić mogao da pređe u redove Socijalističke partije Srbije bio je kada se nije pojavio na Glavnom odboru Demokratske stranke, koji se na dan izbora, 21. juna, održavao u Madlenijanumu.

Aleksandar Pavić navodi za portal Nova.rs da nije prešao, već otišao u SPS.

„Ja sam 12 godina bio u Demokratskoj stranci, od početka omladine i jednostavno sam po prirodi socijaldemokrata“, kaže Pavić, dodajući da se zato opredelio za SPS jer je najbliži toj ideji.

Na konstataciju novinara da su ipak DS i SPS na različitim stranama, te da je ako ništa drugo, SPS u vlasti, a DS u opoziciji, Pavić kaže da su oni kroz istoriju u jednom trenutku bili zajedno na vlasti, te da je ideja ideja.

Da je Pavić zaista postao član socijalista potvrdio je i izvor iz SPS-a, koji je rekao da je bivši predsednik demokratske omladine neposredno pred izbore uspeo da se sa njima dogovori i za prelazak dobije posao u Srbijagasu.

Izvor iz Demokratske stranke navodi da osim što je dobio zaposlenje na „jakom“ radnom mestu u Srbijagasu, Pavić je „zaradio“ i niz beneficija koje uz takvu poziciju idu.

„Bio je lojalan demokrata, i deo struje koja podržava grupu oko Balše Božovića i Radoslava Milojičića Kene, zbog čega je krajem novembra i raspuštena Demokratska omladina, ali očigledno da se u međuvremenu dobro ‘naplatio'“, navodi izvor iz Demokratske stranke.

Na pitanje novinara da li je on zaposlen u Srbijagasu, Pavić kaže da to nije istina.

„To je glupost, ja radim u privatnoj firmi koja nema nikakvih veza sa tim. Ovo je jednostavno moj lični čin. Pratili ste dešavanja proteklih meseci i jednostavno mislim da je sve jasno, i da to ne treba produbljivati. Kroz osam meseci prošli smo raspuštanje i nerazumevanje kompletnog rukovodstva za situaciju, ali i omladinu, i kasnije sve što se dešavalo. Jednostavno, nije bilo drugog razloga odlaska, osim lične prirode“, kaže Pavić.

Aleksandar Pavić Foto:Screenshot/Twitter/@potiskidjilkosh

Novinari portala Nova.rs poslali su mejl Srbijagasu sa pitanjem da li je Aleksandar Pavić zaposlen u toj fitmi, kada je počeo da radi, kao i na kojoj poziciji, ali od njih nije stigao nikakav odgovor.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare