Foto: N1

Zbog vikenda provedenog u Grčkoj predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić moraće da provede 28 dana u izolaciji.

U Medveđi je danas održana prva sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije, ali joj nije prisustvovao Arsić, koji je po funkciji komandant štaba. Predsednik opštine je u Grčku putovao privatno proteklog vikenda sa sinom.

Građani Medveđe kažu da su ogorčeni takvim postupkom prvog čoveka opštine u danima kada je cela zemlja uznemirena zbog epidemije virusa korona, prenosi Fonet.

Slično misle i neki lekari leskovačke Opšte bolnice, koji smatraju da je ovakvo neodgovorno ponašanje nedopustivo za jednog lekara u trenucima kada čitav državni vrh apeluje na građane da budu maksimalno oprezni i disciplinovani.

Arsić: Rešio sam da budem primer

Arsić je u izjavi Jugmediji kazao da mu je po povratku uručeno rešenje nadležnog sanitarnog inspektora koje podrazumeva 14 dana mera ograničenog kretanja, a da se potom javio Zavodu za javno zdravlje u Leskovcu i odlučio da, poštujući u međuvremenu mere donete sa uvođenjem vanrednog stanja zbog virusa korona, radi od kuće, putem telefona i interneta.

„Iako sam zdrav, rešio sam da ovom odlukom pružim primer, da se svi savesno ponašaju, pre svega prema drugima“, kazao je Arsić.

Arsić, koji je i predsednik Štaba za vanredne situacije opštine Medveđa, je odlazak u Hilandar planirao mnogo ranije, pre nego što se korona razbukatala u Evropi.

„Zbog mog fizičkog odsustva iz zgrade opštine ne trpe redovni poslovi jer sam u stalnoj komunikaciji sa timom, ali i u telefonskoj komunikaciji s pacijentima“, dodaje. Arsić je specijalista interne medicine i magistar kardiologije.

On se svojim sugrađanima obratio u preko svoje Fejsbuk stranice gde, između ostalog piše: „Pozivam vas sve zajedno kao vaš lekar i predsednik opštine da se pridržavate propisanih mera koje je naša Vlada donela, da pratite savete uglednih stručnjaka, mojih kolega lekara, kako bismo što lakše svojim primerom, ponašanjem i disciplinom savladali pretnje koje je doneo sa sobom opaki virus, prošli kroz naredni period bez mnogo posledica, a zatim vratili što brže naše živote u normalne tokove. Ja ću lično, putem elektronske komunikacije sa svojim kolegama i saradnicima, biti na raspolaganju građanima i pacijentima i uključen u sve svoje profesionalne obaveze u narednom periodu u svom osnovnom pozivu kao lekar specijalista interne medicine i kao predsednik opštine Medveđa“.

Podsetimo, u Srbiji je registrovano ukupno 57 slučajeva zaraženih koronavirusom, pošto je Ministarstvo zdravlja večeras u 18 časova potvrdilo još dva nova slučaja zaraze.

Do 18 časova u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 316 osoba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram