Foto: Facebook/Olja Bećković

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija poruke koju su dobili aktivisti Srpske napredne stranke, a koja je u stvari instrukcija koju su dobili od svojih "šefova", kako bi trebalo da se ponašaju tokom predizborne kampanje koju vodi SNS i Aleksandar Vučić. Najviše pažnje privukao je deo poruke u kome se navodi "da je mnoge sramota da se javno deklarišu kao SNS".

„Od sad pa do izbora, baš svi moraju da stave broj 1, ili slogan (oba ću poslati sad) umesto profilne slike na vajberu, vocapu, na društvenim mrežama. Držimo tu sliku do 22.06. Ispratite da li su svi stavili“, stoji na početku poruke.

Dalje se navodi zbog čega je bitno da se date „instrukcije“ ispoštuju:

„Dva su cilja: prvi je marketinški, da kad osoba uđe u imenik vidi gomilu slika istih, sa brojem jedan. Drugi – mnoge ljude je sramota da se javno deklarišu kao SNS, a dobili su mnogo od stranke“.

Dužničko ropstvo.

Posted by Olja Bećković on Среда, 27. мај 2020.

U poruci dalje piše da svi kandidati za odbornike, poslanike, buduće funkcije, sadašnji funkcioneri, svi članovi gradskih i opštinskih odbora, svi ljudi koji su dobili posao, imaju obavezu da drže jednu od ove dve stvari do izbora.

„Ispratite i reagujte ako se neko pravi lud. Postoji i neka aplikacija za Fejsbuk, gde se dodaje samo na sliku dole naziv kampanje, eventualno može i to“.

Korisnicima društvenih mreža u oči je najviše „upao“ deo poruke u kojem piše „da je mnoge ljude sramota da se javno deklarišu kao SNS“.

„Pa ovo je genijalno!!! Jedva čekam da vidim tu paradu. Skratili su nam muke. Pokažite se botovi“, samo su neki od komentara građana.

Prema objavama korisnika društvenih mreža, osim na ovaj način, aktivisti SNS počeli su da snimaju i video snimke, u kojima objašnjavaju zbog čega glasaju za aktuelnu vlast.

A po svemu sudeći, mnogi su već počeli da primenjuju data uputstva.

Drugi su, pak, odbili da slede instrukcije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare