Čedomir Jovanović i Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/Twitter/Sajam Ludaka@BoraKonj

Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno demokratske partije i predstavnik izborne liste "Koalicija za mir", koja je na jučerašnjim parlamentarnim izborima osvojila 0,3 odsto glasova, sinoć je viđen na proslavi naprednjaka.

Ako je suditi po fotografiji koja se rapidno deli na društvenim mrežama, Jovanović se istinski radovao sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, na izbornoj pobedi njegove stranke.

Iako je Jovanović na jučerašnjim izborima doživeo debakl, prema komentarima na društvenim mrežama, mnogi smatraju „da će Jovanović uspeti da od Aleksandra Vučića ‘izmoli’ neku funkciju u budućoj vladi“. Takođe, pojedini su stava da je ovakva situacija izvesna, s obzirom na to da lider LDP u poslednje vreme otvoreno podržava politiku naprednjaka.

Nova.rs kontaktirla je Čedomira Jovanovića kako bismo ga upitali otkud on na proslavi SNS. Takođe, Vučić je rekao da će o formiranju vlade razgovarati sa strankama koje nisu prešle cenzus, te smo Jovanovića pitali i da li je o tome razgovarao sa liderom naprednjaka i predsednikom Srbije, ali do objavljivanja teksta on nije odgovorio na naša pitanja.

Podsetimo, Srpska napredna stranka će u parlamentu imati 192 mandata, dok Liberalno demokratska partija nije prešla cenzus i ostaće bez mesta u Skupštini Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare