Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Poslanik Dveri Dragan Vesović rekao je za portal Nova.rs da će se u ime tog pokreta sutra obratiti patrijarhu Irineju, jer veruje da bi autoritet poglavara SPC mogao da doprinese otvaranju dijaloga između vlasti i opozicije. Vesović je najavio da će u ime Dveri i narednih dana dolaziti na vrata Radio televizije Srbije i tražiti da se poslanicima koji štrajkuju omogući obraćanje preko nacionalne televizije.

„Srpski pokret Dveri je danas na predsedništvu doneo odluku da ja, kao narodni poslanik, odnesem molbu patrijarhu Irineju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ja sam molbu odneo i sutra ću lično otići u Patrijaršiju kako bih zatražio i prijem“, rekao je Vesović za Nova.rs, dodajući da veruje da bi upravo Irinej mogao da dopirnese smirivanju tenzija u društvu.

„Kao dubokoverujući ljudi idemo kod njega sa molbom da upotrebi sav svoj autoritet i da zavađenu braću, nadam se nikad zaraćenu, pozove na dijalog. Nema mogućnosti da se pronađe rešenje ukoliko se ne razgovara“, rekao je Vesović, napominjući da će i u narednim danima zajedno sa svojom koleginicom Marijom Janjušević dolaziti na vrata RTS.

„Nastavićemo sa upućivanjem zahteva da se omogući obraćanje Boška Obradovića, koji štrajkuje već osam dana. Radićemo sve ono što je u skaldu sa njegovim gestom – mirno i nenasilno kako bi prevazišli duboku podelu koja je nastupila u narodu.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare