Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vjerica Radeta iz Srpske radikalne stranke (SRS) danas je u Skupštini ponovila pitanje predsedniku Srbije i predsednici Vlade kada će ministarka Zorana Mihajlović "biti sklonjena iz vlade zbog svega što radi na štetu Srbije".

Radeta je navela da je Mihajlović nedavno u Skupštini rekla da će i Radeta i njen kolega Petar Jojić završiti u Hagu, a Haški tribunal je juče doneo odluku da im se zaista sudi tamo.

Uz tvrdnju da bi njihovo izručivanje Hagu bilo suprotno Ustavu, Radeta je pitala da li su i Vučić i Brnabić pre deset dana znali kakvu će odluku Hag doneti, a ako nisu do kad će „špijun Zorana Mihajlović sedeti u Vladi“.

U kabinetu potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović za Nova.rs kažu da ne žele da komentarišu optužbe Radete.

Međunarodni sud u Hagu potvrdio je raniju odluku da će suditi zvaničnicima Srpske radikalne stranke Petru Jojiću i Vjerici Radeti, optuženim za nepoštovanje Haškog tribunala.

Za Markovića „Vladalac“ smeće

Aleksandar Marković iz Srpske napredne stranke (SNS) pitao je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) da li će reagovati na otvorenu najavu da će se nastaviti snimanje novih dokumentarnih filmova o Aleksandru Vučiću „poput smeća Vladalac“ koji je emitovan na N1.

„Malo im je što su u tom filmu Vučića pomenuli 442 puta, sa preko 40 negativnih epiteta poput neiskren, bahat, radioaktivan, bolestan, toksičan, osion, neuračunljiv, beskrupulozan, slep, autokrata, prevarant, pa Vučić ispade najgori čovek koji je ikad postojao, samo nikako da ga pobede“, rekao je Marković.

On je pozvao MUP da sprovede istragu povodom huliganskog napada na prostorije SNS na Vračaru i rekao da se svakih nedelju dana desi neki napad na kancelariše SNS širom Srbije a za porast agresije histerične manjine optužio je „Đilasove sledbenike“.

Poslanici Skupštine Srbije danas su nastavili sednicu na kojoj će objedinjeno razmatrati 29 tačaka dnevnog reda, među kojima je i Zakon o pravima boraca i vojnih invalida, Zakon o igrama na sreću kao i više međunarodnih sporazuma.