Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Poslanice Srpske napredne stranke Sandra Božić i Marija Obradović optužile su danas jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa da je u "stravičnom performansu" odglumio lažni nervni napad i brigu za svoju decu.

Božić je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da su sve poslanice SNS i majke zabrinute za svu decu jer ih „nije dobro deliti na moju ili tvoju, Vučićevu ili Đilasovu“, a da je lider SZS odigrao „epizodnu ulogu“.

Ona je istakla da su jedina deca koja su godinama sistematski napadana Vučićeva, i pročitala sve uvrede koje su na njihov račun upućivane na društvenim mrežama.

Iz dana u dan stižu najstrašnije, monstruozne pretnje pristalica SZS, istog Đilasa, koji juče plače što mu neko viče „Đilasu lopove“. Đilase, da li si ikad zaplakao nad ovim rečima svojih pristalica, i ikad osudio. Da li je ikad bilo ko iz SZS i opozicije osudio ove bolesne i monstruozne stvari, zapitala je Božić.

Pročitajte još:

Obradović je rekla da zloupotreba dece u političkoj borbi ne sme da se dozvoli, ali da se u slučaju Đilasa „prvi put vidi da roditelj lično zloupotrebljava decu u političke svrhe, radi sticanja političkih poena“.

Đilas je pokušao da plasira laž. Njegovu decu niko nikad nije poušao da napada, nije ih presretao na ulici ni spominjao. A Vučićeva deca, ni kriva ni dužna, predmet su političkih prepucavanja, ukazala je ona.

Ona je naglasila da, ako je dozvoljeno lupanje u šerpe pristalica opozicije, zašto ne bi bilo dozvoljeno da pristalice vlasti puštaju poruke preko razglasa.

Mi ćemo nastaviti da odgovaramo – „bukom protiv šerpi“, zato što građani to žele. Ne možete zabraniti stotinama hiljada ljudi širom Srbije da to vrade, jer je to njihova volja. Kao i onih koji lupaju u šerpe, rekla je Obradović.

Božić, na pitanje ko organizuje u 20:30 časova puštanje muzike s razglasa, nije mogla da odgovori, objašnjavajući da se „spontano narod okupi“ i da pretpostavlja da su to „građani koji žive u tim zgradama“. (Kraj) vbr/dal 11:4

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare