Foto/Printscreen

Bivši načelnik Generalštaba i potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš, kojem je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, pre 12 dana je prisustvovao konferenciji za medije Saveza za Srbiju, gde je bio jedan od govornika.

Ranije danas, naš portal je objavio da general-potpukovnik u penziji Zdravko Ponoš zadržan na Infektivnoj klinici zbog toga što je, nakon tesitranja, potvrđeno da je pozitivan na Covid-19.

Na konferenciji za novinare, održanoj 17. marta, na kojoj su predstavnici Saveza za Srbiju predložili mere  koje bi država trebala da preduzme kako bi se suzbilo širenje pandemije, govorio je i bivši načelnik Generalštaba. Pored njega, obraćanju medija su prisustvovali  i Dragan Đilas, Borko Stefanović, Janko Veselinović, kao i lider Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Prema rečima jednog od učesnika pomenute konferencije za medije,  Janka Veselinovića, to je bilo poslednje zajedničko obraćanje ove političke organizacije po izbijanju epidemije. On navodi da su već tada preduzete mere kako bi se lideri SzS, kao i novinari zaštitili od eventualne zaraze.

„Razgovarali smo međusobno, ali smo poštovali sve mere opreza i tokom obraćanja medijima, ali i kasnije na sastanku koji smo održali. Tada su stolice između novinara u sali bile razmaknute prema propisu, zgrada je dan ranije bila dezinfikovana u potpunosti. Bilo bi licemerno da nismo poštovali mere na koje smo drugima ukazivali da moraju da ih se prdržavaju“, ocenjuje Veselinović.

Kako je izgledala konferencija za medije u organizaciji Saveza za Srbiju tog 17. marta, možete pogledati na video snimku.

 

 

Podsetimo, naš portal je ranije pisao da je predsednik Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić po povratku iz Amerike, odlučio da ne napušta svoj dom iz predostrožnosti zbog koronavirusa.

„Jeremić ne ide ni do majke već je organizovao nekoga da joj pomaže“, kaže naš izvor i dodaje da opozicionar nije bolestan, ali da ne želi da se izlaže riziku.

Ponoš nije jedna ličnosti iz političko-javnog života Srbije, koji je zaražen koronavirusom. Ranije je saopšteno da je državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislav Blažić  u teškom je zdravstvenom stanju zbog toga što je zaražen koronavirusom.Blažić je hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu i kako tvrde izvori Nova.rs životno je ugrožen.

Na koronavirus pozitivan je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, kao potpredsednik Saveza, Marko Pantelić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nedavno je, prilikom obraćanja medijima, kazao da je među zaraženima jedan od osnivača SNS, te da je priključen na respirator i da se nalazi u teškom stanju. Vučić nije želeo da precizira o kome je reč.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram