Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Pokret obnove Kraljevine Srbije odgovorio je na optužbe profesorke Ene Nedić koja je zapalila svoje diplome ispred Skupštine Srbije, ističući da je jedino tačno da je bila članica POKS.

„Bila je angažovana skoro dve godine u našoj info službi, sve do 12. avgusta 2019. godine, kada se iščlanila i učlanila u jednu opozicionu stranku koja se zalaže za bojkot izbora“, naveli su iz POKS.

Gospođa Nedić je prećutala, da je pre naše stranke bila član Srpske napredne stranke i da je po sopstvenom priznanju radila poslove, kako je sama rekla ‘botovanja’. Nezadovoljna što kao nadoknadu za rad nije dobila očekivan posao, iščlanila se iz te stranke i pridružila nama“.

Oni ističu da su optužbe koje je iznela na račun POKS – da je dobila otkaz u ustanovi u kojoj je radila, jer nije prihvatala da pruži podršku Aleksandru Vučiću „besmislene“ te da ih Nedić sama demantuje tvrdnjom izrečenom malo kasnije da je sama napustila posao, kao i činjenicom da je duži period bila član SNS.

Druge besmislene optužbe koje se odnose na povredu časti i ugleda naših članova, koristeći savremena sredstva tehnologije u nameri da ih dokaže, nećemo komentarisati, jer će na njih ona dati odgovor na sudu, obzirom da ćemo podneti tužbu i krivičnu prijavu protiv nje. U cilju objektivnosti i nesmetanog odvijanja sudskog spora, detalje nežemo iznosti sada, već kada nadležni sudski i pravosudni organi završe proces a presuda bude izrečena“, naveli su iz POKS i dodali da bi dalji nastavak objavljivljivanja nepotvrđenih navoda, čija će istinitost biti predmet sudskog spora, značio pritisak na pravosudne organe, ali i zloupotrebu medija u političke svrhe.

Iz POKS ističu da je simptomatično to što su napadi došli baš u vreme predizborne kampanje, iako su se navodni događaji dogodili pre jednu ili dve godine.

„Napdi jasno govore da ih je pisala politički instruisana osoba, najverovatnije od nove stranke kojoj pripada, a čiji su interesi narušavanje ugleda POКS i naše borbu koju vodimo za obnovu kraljevine“, zaključuju iz POKS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare